Om oss

Vi är två spelintresserade museologer som examinerat från masterprogrammet för Arkiv, Bibliotek- och Informationsvetenskap respektive Museologi i Lund. Vi har insett att det för närvarande inte finns något TV- och datorspelsmuseum i Sverige, och då detta sedan flera decennier har en självklar plats i samhället, och har påverkat populärkulturen enormt anser vi att det självklart därför borde finnas ett museum dedikerat åt detta. I slutet av 2012 bestämde vi oss därför att göra något åt det, och tänker nu starta ett spelmuseum i Malmö.Julia Mason
Lisa Lind
Boende i Lund med man, barn och katter. Fick min första dator, en Acorn Atom, i 15-årspresent som byggsats. Detta var 1981. Har en gammal utbildning i datateknik, och har tidigare arbetat med teknisk support. Spelar idag gärna retrospel på både PC och konsol.
Boende i Lund med sambo och inneboende. Växte upp med spel på 90- och 00-talen. Datorspelare, brädspelare, allmän nörd, humanist och gentlekvinna. Sitter i PC-lägret, och spelar idag främst mer sentida FPS och rollspel.

2 kommentarer:

 1. Hej. Tänkte bara påpeka att det visst finns ett tv- och dataspelsmuseum i Sverige, IT-Ceum som håller till i Linköping. Två av mina gamla kursare är med och driver det. (http://www.datamuseet.se/)

  Deras utställning Spela Roll handlar lite om det ni är intresserade av att göra.

  Tycker förövrigt att det är ett väldigt bra initiativ att ni drar igång detta, och det är verkligen ett projekt jag själv också hade velat vara involverad i.
  Hälsningar
  Karolina

  SvaraRadera
 2. Hej, Karolina. Kul att du gillar vår idé. Vi har varit i kontakt med Thomas Clifford på IT-ceum, och är bekanta med Spela Roll. Vi identifierar IT-ceum huvudsakligen som ett museum om datorer och IT, även om de också har utställningar som behandlar spel.
  Vill du berätta mer om hur du vill vara involverad är du välkommen att maila oss på wasdmuseet@gmail.com.

  SvaraRadera