onsdag 13 februari 2013

Här kommer Retromania!Är du nyfiken på TV-och datorspelens historia? Drömmer du dig tillbaka till 1980-talet och ditt NES? Eller till 1990-talet och Playstation? Eller kanske du rentav missade det helt och hållet? Nu har du chansen att få uppleva mystiken, musiken och pixlarna från en annan tid.
Retromania är en retroutställning om TV-spel från tre decennier, där man både kan upptäcka något nytt om spelhistorien, känna nostalgin i retroinfluerade miljöer och prova på spel från olika tider. I Retromania kommer det finnas spel, spelmaskiner och annat spelrelaterat material, som leksaker och reklam, från tidigare decennier. Utställningen kommer att ge en inblick i äldre TV-spelshistoria, med betydelsefulla titlar, maskiner och speltillverkare, liksom berättelser om dåtidens censur och diskussioner i media.

Utställningen Retromania skapas av WASD – Malmös TV- och datorspelsmuseum i samarbete med TV-spelsföreningen Terebi Ge-mu. Du hittar Retromania i retro-avdelningen på piXL 2013!

. . .

Förresten, du har väl inte missat att piXL har sänkt priset på LAN-biljetter till 699kr om man bokar innan den 28 februari. Dessutom får man ett exemplar av Sanctum på köpet. Så fixa biljett nu! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar