torsdag 9 maj 2013

Art of Gaming - Program


Nu efter vernissagen bjuder Art of Gaming på olika aktiviteter under de kommande två månaderna. Alla är välkomna och alla arrangemang kommer att vara på Studiefrämjandet i Malmö. Arrangemangen är gratis och ingen föranmälan krävs men de kommer att finnas som event på Facebook, och ni får gärna tacka ja om ni tänker komma.

Pärlbygg: Bygg färdigt världens största pärlplatta!

Spelföreningen Terebi Ge-mu började hösten 2012 bygga hela första banan i Super Mario Bros i pärlor. Nu börjar projektet närma sig sitt slut, och kommer att slå världsrekord som världens längsta pärlplatta på 17 meter.

Nu kan Du hjälpa till att slutföra hela banan! Ta med glatt humör och flinka fingrar. Fika och pärlor finns.

12 maj, sal 306, klockan 13.00.

Spel som konstverk

Kom och prova på unika och konstnärliga indiespel!

Vi bjuder in till en eftermiddag med indiespel på Studiefrämjandet. Prova på Journey, Flower, The Unfinished Swan, Okami och andra spel som utforskar gränsen mellan konst och spelmediet. Det blir även en föreläsning om indiespel av Alexander Cederholm, chefredaktör på GAMEcore.

9 juni, Stora salen, klockan 13.00.


Lär dig pimpa din konsol

Spelkonsoler är ofta ganska färglösa och tråkiga och det har blivit vanligare att spelare vill sätta en personlig prägel på dem. Vi bjuder nu in till en föreläsning där du lär dig att modda din spelkonsol. Pontus Nyholm kommer på plats visa hur man kan modda sin konsol för att ge den ett personligt utseende.

30 juni, klockan 13.00


Amigurumi-junta

Amigurumi är japanska för virkade eller stickade och stoppade figurer. Traditionellt föreställer amigurumi ofta djur eller personifierade objekt, men har det blivit vanligt att man tillverkar populärkulturella figurer från film, serier och spel.

Vi bjuder in till en workshop för dig som vill prova på att tillverka amigurumi. Spelinspirerade mönster, garn och nålar, samt fika, finns på plats. Museipedagogen Tora Schlyter kommer att leda workshopen.

Datum och tid kommer


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar