torsdag 15 augusti 2013

Videogame Day på Malmöfestivalen

Som ingen som bor i Skåne har kunnat undgå så börjar Malmöfestivalen nu i dagarna. Vi rekommenderar att ni går dit nästa vecka, torsdagen den 22de, eftersom det då är D.I.Y Videogame Day med aktiviteter i spelens tecken. 
Vi kommer att vara på plats där med en egen container full med spelkonst, samt med möjlighet att själv prova på att skapa något med färg, plastpärlor eller garn. 
Våra granncontainrar Terebi Ge-mu och Indiearkaden verkar också coola. 

Programmet är som följer:


Under speldagen kommer de tre containrarna på DIY-området att bjuda på:

INDIEARKADEN
16.00 - 21.00 Workshop: Arkadmaskinbygge
17.00 - 19.00 Workshop: Live-Jam (Spelutveckling i realtid)
18:00 - 20:00 Kom och spela Moshpit Hero!

ART OF GAMING
17:00-22:00 Workshop: Spel som konst och kultur
17:00-19:00 Workshop: Amigurumi-workshop

TEREBI GE-MU
16:00-23:00 - Spelhistoria i åtta bitar
17:00-19:00 - Turnering ett
20:00-22:00 - Turnering två

-----MER INFO OM ARRANGEMANGEN---

Game Design Live-Jam + Moshpit Hero
Spelutvecklare från Glitchnap i Köpenhamn tar tåget till Malmöfestivalen för att på plats designa ett spel från början till slut. Under utvecklingen testas spelet av besökare och utvecklas sedan vidare efter att spelarna fått ge sin åsikt.

Arkadbygge
Var med och limma, löd och banka ihop en arkadmaskin! Crime City Arcades arkadworkshop går ut på att vi tillsammans bygger en egen arkadmaskin från scratch (eller i varje fall från förberedda delar till färdig maskin). Verktyg och material finns på plats.

Art of Gaming
En utställning i samarbete med WASD Malmös TV och datorspelsmuseum som visar hur TV- och datorspel har inspirerat fans till kreativt skapande i olika former. Besökare kommer kunna berika sig kulturellt, se på tavlor, träskulpturer, amigurumi, fotografier och pärlplattor och mycket mer, allt i spelens tecken! Dessutom får besökare själva kunna greppa pennor, papper, pärlor och allt annat som behövs för att skapa konst av och om sina favoritspel och spelkaraktärer. Det kommer även finnas möjlighet att lära sig virka Amigurumi.

Spelturneringar
Malmöföreningen Terebi Ge-mu håller i turneringar i några av de populäraste spelen just nu. Fina priser utlovas.

“Spelhistoria i åtta bitar”
En retrospelshörna där besökaren får chansen att spela de åtta viktigaste spelen i spelhistorien. Eller åtminstone de spel som spelföreningen Terebi Ge-mu valt ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar