tisdag 18 juni 2013

Spelens hus 2.0

Nu tänkte vi göra lite reklam för en petition som vi tycker att ni ska skriva under:
Petition: Spelens hus 2.0

Skapa ett Spelens hus - en mötesplats för unga spelintresserade i Malmö.
Bakgrundsinfo Malmö saknar en naturlig samlingsplats för spelintresserade ungdomar. Detta trots att det i staden finns gott om spelutvecklare och att intresset för spel är stort.

Spelens hus ska fungera som en mötesplats för de som är intresserade av TV- och datorspel, men även brädspel, figurspel, rollspel och kortspel.
Spelens hus ska samla de många spelföreningar som finns i Malmö och ge dessa de verktyg de behöver för att utvecklas. Spelens hus erbjuder även plats och förutsättningar för indieutvecklare och de tjejer och killar som sysslar med spelinspirerad konst och handarbete - exempelvis cosplay och amigurumi.

På Spelens hus kan man givetvis spela spel, men också lära känna andra spelintresserade från olika delar av staden. Här hittar man nya kompisar att spela tillsammans med och bli bättre på spelen och kanske till och med hitta duktiga lagkamrater till en seriös e-sportsatsning. För indieutvecklaren finns det här en perfekt publik att testa nya spelidéer på.

Spelens hus är en mötesplats där spelintresserade utvecklas tillsammans.WASD är en av organisationerna som medverkar i detta, och vår plan är att ha vårt museum i Spelens hus 2.0. Andra Malmöbaserade föreningar, som exempelvis Terebi Ge-Mu och Scientia Vis är också involverade. Så om ni är intresserade av spel i någon form skriv under och sprid gärna vidare ordet.

-

Now to something completely different,
vi vill tacka alla medverkande i gårdagens amigurumi-junta. Det blev en trevlig eftermiddag och flera mycket lyckade, och några lite mindre lyckade, alster.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar